فروش ملکه های لاین مادری کارنیکا آغاز شد. 1403/5/5

غارت در زنبور عسل و راه های جلوگیری از غارت

زمانی که شهد در طبیعت کمیاب می شود و یا به عبارتی ذخیره غذایی کندو برای پرورش نوزادان خصوصا در بهار کافی نباشد, جمعیت های قوی سعی می کنند به کندوهای مجاور وارد شده و عسل آن را دزدیده و به کندو بیاورند.

فعالیت غارتگری ابتدا با چند زنبور شروع می شود که با پرواز در اطراف کندوهای مورد غارت راه هایی از طریق زیر درب کندو یا شکاف های بدنه و اطراف کندو پیدا کرده و به صورت ماهرانه ای به کندو وارد می شوند. البته این مسئله بیشتر در مورد کندوهای ضعیف می باشد.

در صورتی که کندو قوی باشد کلنی به مقابله با زنبورهای غارتگر بر می خیزد و مانع از انجام این کار می گردد. ولی در صورت ضعیف بودن و عدم توانایی مقابله با غارتگران, زنبورهای غارتگر به راحتی وارد کندو شده و عسل آن را به غارت می برند. این زنبورها هنگام بازگشت به کندوی خود با تعداد بیشتری از خواهران خود به کندوی هدف باز می گردند.

هنگامی که تعداد آنها افزایش یافت, برای رسیدن به هدفشان مصمم تر می شوند و همزمان با ورود آنها به کندو, جنگ صورت می گیرد و در صورت پیروز شدن به راحتی وارد کندو می شوند و عسل های آن را ربوده و غارت می کنند.

از علایم کندوی غارت شده, خراب بودن لبه سلول های شان های عسل و کوچک شدن آنها و پوشیده شدن کف کندو از سرپوش های مومی ذخیره عسل می باشد. غارت معمولا در اوایل بهار و اواخر پاییز انجام می گیرد.

روش های جلوگیری از غارت در زنبور عسل :

1 . در صورتی که قصد بازدید کلنی را دارید حتی الامکان سعی کنید مدت زمان بازدید کوتاه باشد.

2 . در هنگام بازدید از گذاشتن هرگونه شان, اعم از خالی یا عسل دار در زنبورستان خودداری فرمایید چرا که این کار زمینه فراهم شدن غارت است.

3 . در صورت برداشتن عسل, این کار را به صبح زود یعنی هنگامی که زنبوران صحرایی فعالیت خود را شروع نکرده اند موکول نمایید و در حداقل زمان ممکن این کار را انجام دهید.

4 . ورودی کندوها را به اندازه کافی تنگ کنید.

5 . در صورتی که قصد تغذیه کلنی را دارید این کار را بعد از غروب آفتاب انجام دهید.

رعایت موارد فوق غارت را به صورت قابل ملاحظه ای کاهش می دهد.

{ مرتضی علی آقایی نراقی }

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا