اين روش برای هر دو سيستم بدون ملکه و با ملکه مناسب است. در اين روش در ابتدا سلول ملکه در يک وضعيت بی ملکه ای برای افزايش درصد پذيرش قرار گرفته و سپس در وضعيت حضور ملکه برای افزايش کيفيت، به رشد خود ادامه می دهد.
روش اول
در اين روش از يک قاب چوبی دارای يک صفحه جداکننده که بين طبقه اصلی و طبقه فوقانی جای می گيرد، استفاده می گردد. اين قاب طوری طراحی شده که يک صفحه فلزی بصورت کشوئی در درون آن قرار گرفته و ارتباط بين دو بخش فوقانی و تحتانی ( ملکه در بخش تحتانی فعاليت می کند ) کندو را قطع می کند.
با قرار دادن صفحه فلزی کشوئی در جای خود ارتباط بين دو بخش کندو قطع و يک وضعيت بی ملکه ای در بخش بالا بوجود می آيد و کلنی حالت يک شروع کننده را بخود می گيرد. سپس با حذف صفحه کشوئی ارتباط برقرار و قسمت فوقانی وضعيت يک کندوی خاتمه دهنده دارای ملکه را بخود خواهد گرفت.
روش دوم
چند روز قبل از پيوند زنی بايست بين دو قسمت کلنی يک شبکه مانع ملکه قرار داده، سپس بر روی شبکه مانع ملکه قاب کلوآک بدون کشو بين دو کندو جای می گيرد. چند قاب با نوزادان جوان درب باز از قسمت پائين به قسمت بالا منتقل نموده تا زنبوران جوان به بخش فوقانی جلب شوند. بخش فوقانی بايست دارای قاب های شهد، گرده، نوزاد، برگه مومی و قاب شربت خوری باشد. کندو را به اندازه 180 درجه کاملا چرخانيده بطوريکه ورودی بخش پائينی کندو در سمت مخالف حالت قبل قرار گيرد. اين ورودی را بسته تا زنبوران مجبور به استفاده از ورودی جديد بخش بالائی شوند. سپس زنبوران قسمت فوقانی توسط کيک گرده و شربت شکر تغذيه می شوند.
يک روز قبل از پيوند زدن، صفحه کشوئی قاب کلوآک را در جای خود قرار داده تا ارتباط بين دو بخش کلنی قطع شود. ورودی پشتی بخش پائينی را کمی باز نموده تا زنبوران تشويق به پرواز و بازگشت از طريق ورودی بالائی شوند. در اين زمان نوزادان جوان از قسمت بالا حذف می گردند.
در روز اول پيوند زنی اجازه داده تا 24 – 12 ساعت کلنی حالت نرمال خود را باز يافته و پس از پيوند زدن قاب حاوی سلول های ملکه را در قسمت ميانی قاب ها قرار داد. يک روز پس از اينکه سلول های ملکه پذيرفته شدند، صفحه کشوئی قاب کلوآک را برداشته تا کلنی ملکه دار قوی در اختيار داشته باشيم. سپس ورودی پشتی کندو مسدود شود. پس از گذشت 4.5 روز که شاخون ها کاملا بافته شدند، آنان را ميتوان برداشت و به يک کلنی پرستار برای رشد کامل منتقل نمود. در روز چهارم و يا پنجم مجددا ميتوان اقدام به پيوند زنی و توليد سلول های ملکه نمود. قبل از تولد ملکه ها، در روز دهم و يا يازدهم بعد از پيوند زنی شاخون ها را از کلنی های پرستار خارج می شوند.
روش سوم
کلنی بانک همان کلنی پرستار و يا انکوباتور است که برای نگهداری سلول های بافته شده ملکه و يا قفس های دارای ملکه باکره در روش کلوآک بُرد مورد استفاده قرار می گيرد. اين کلنی دارای نوزاد بوده اما فاقد ملکه است. البته لازمست که مرتبا به کلنی های پشتيبان زنبور جوان پرستار و نوزاد اضافه شود. ملکه هائی که در کلنی بانک بدون نوزاد نگهداری شوند مرگ و مير بالاتری داشته و آسيب پذيرتر هستند.
حضور نوزادان در کلنی بويژه لاروهای در حال رشد و نمو، زنبوران پرستار را جذب و به رسيدگی و تغذيه ملکه های قفس شده ترغيب می کنند. وجود سلول های درب باز حاوی نوزاد همچنين از تخمگذاری کارگران جلوگيری کرده، زيرا اين پديده در کلنی های بانک بدون نوزاد قابل مشاهده است. از سيستم کلوآک برد که قبلا راجع به آن بحث شد مي توان برای تاسيس يک سيستم کلنی بانک خودکفا و انعطاف پذير استفاده کرد. از کلنی های بانک عموما برای انبار و نگهداری موقت استفاده می گردد. کلنی ها را می توان در اين سيستم سريعا به کلنی بانک و يا در صورت نياز به حالت يک کلنی توليد کننده عسل بازگرداند.
سلام.وبسایت خیلی خوب و جامعی دارید.ممنون
سلام.وبسایتتون خیلی خوب و مفیده.به کارتون ادامه بدین
با سلام
بنده حدود دو هفته هست یه کندوی مادر با 9 قاب خریده ام ولی طرفی که ازش زنبور خریدم بهم گفت که ملکه آن پیر بوده وآن را کشته وبهم گفت که شاه خانه میزند و ملکه جدید بیرون می آید الان بعد از گذشت دو هفته هیچ شاه خانه ای نزدند به نظر شما باید چکار کنم نژاد زنبور بنده کارنیولان میباشد با تشکر
سلام. اگر شاخون نزنند از بین می روند. اگر ملکه ندارند باید یک قاب تخم بخرید و وسط جمعیت بزارید تا شاخون بزنند.